fiús babaszoba, babaszoba, bababútorAmikor Alex szülei elkezdték tervezni a babaszobát, akkor már tudták, hogy színeiben, megjelenésében nem akarnak egy tradicionális fiú szobát kialakítani. Azt szerették volna, ha a szoba vidám lenne, 

 

 

 

fiús babaszoba, babaszoba, bababútor

ezért egy vibráló narancs színt és barnát választottak. Mindketten nagy rajongói a retro korszaknak, szeretik a modern vonalú bútordarabokat és a föld színeket. Úgy gondolták, hogy mindezek ötvözetével egy vidám maszkulin szobát hoznak létre, amiben egy kisfiú is jól érezheti magát.

 

 

 

 

 

 

fiús babaszoba, babaszoba, bababútor

Az, hogy sötétkék lett a szoba fala az az utolsó pillanatban dőlt el. Amikor valaki fiú babaszobára gondol tipikusan a kék szín ugrik be, ezért nem akarták ezt a hagyományos fal színt választani a babaszobába. Azonban a vászonra festett nagy méretű kép színei mellé kellett valami, amitől vidám és pop-os lesz a szoba.

Photoshop segítségével számtalan variációt megpróbáltak. Elsősorban föld színekkel játszottak, de egyikkel sem működött az elképzelésük, nem volt elég vidám, szórakoztató a szoba tőle. Végül a férjnek, beugrott, mi lenne ha Superman ruhájának a kékjét használnák fel.  Az ötlet nem állt tőle távol, hisz Superman rajongóként nőtt fel. Így végül maradt a tradícionális kék szín, de egyáltalán nem érzik azt, hogy maga a szoba is közhelyes lenne.

 

fiús babaszoba, babaszoba, bababútor

A második nagy kérdés az volt, hogyan tegyék személyessé a babaszobát. Hisz mindenki blogokat, magazinokat olvas, nézeget és ha ott meglát valami neki tetszőtt, biztos, hogy azt valósítja meg, de ettől még más ötlete és nincs benne semmi személyes. Ezért találták ki azt, hogy a gyerekágy fölött lévő festmény az ő történetüket, gyerekkorukat meséli el.

Az óriási épületek az építészet iránti szeretetüket jelképezi, a játék robotok a férj nagy méretű játékgyűjteményének darabjai, abból is a kedvencek. Fotók a falon a saját emlékezetes pillanataikból, a legoból kirakott név.   Ezek mind belőlük egy rész, amin keresztül a fiúk is megismerheti idővel a szüleit.

 

 

fiús babaszoba, babaszoba, bababútor

A legoból kirakott név is, a még apáról maradt játékokból rakták ki a falra.

 

Igazán jól sikerült babaszoba!

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: apartmenttherapy.com

 

Kovács Helén

gyerekszoba designer

 

 

 

Amennyiben hasonló kialakítású babaszobát, bababútort szeretnél kérj árajánlatot rá tőlünk?Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ha szeretnél ilyen, vagy ennél különlegesebb falfestést, azt itt rendeld meg tőlünk: gyerekszobafestés

De, ha csak kiegészítőkkel szeretnéd feldobbni, rendelj a webáruházunkból: Kiegészítők

 
Share