Egyedi gyerek könyvespolc. Könyvtároló a gyerekszobába.Ennek a függő könyvtárolónak az előnye, hogy a kisebb gyerekek számára is könnyen elérhető. Miközben a kedvenc könyvüket keresik a többi nem zúdul a nyakugba. Emellett egyedi és dizájnos darabja lehet a baba vagy gyerekszobának.

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • szövet
  • vetex
  • cérna
  • varrógép
  • fa rúd/seprű nyél
  • pác
  • lakk
  • akasztó/függőnykarnis akasztó

Ahhoz, hogy elkészítsük ezt a függő könyv tárolót, tudnunk kell milyen hosszúra és mélységűre szeretnénk.  Vegyük elő a legnagyobb gyerekkönyvet és ahhoz méretezzük. Jó ha a könyvet annyira takarja csak be, hogy a címét még lássuk. Így könnyen elő tudjuk venni, ha szükségünk van rá.  A  szövetet duplán fogjuk varni, hogy kívül és belül is egyforma legyen, illetve strapabíróbb.

Egyedi gyerek könyvespolc. Könyvtároló a gyerekszobába.

 

Elsőként a szoba hangulatához illő szövetet kell kiválasztanunk. Vásárlást követően mossuk ki az anyagot, hogy ne akkor menjen össze amikor már elkészülzünk vele.

 

 

 

 

 

 

Egyedi gyerek könyvespolc. Könyvtároló a gyerekszobába.Szabjuk le a darabokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyedi gyerek könyvespolc. Könyvtároló a gyerekszobába.A belső oldalra javasolnám, hogy vasaljunk rá vetexet, amitől tartása lesz. Hajtsuk kettébe, majd a széleket varrjuk össze, úgy hogy legyen az anyag kifordítva.

 

 

 

 

 

 

 

Egyedi gyerek könyvespolc. Könyvtároló a gyerekszobába.Ha készen vagyunk a szélek levarrásával, fordítsuk ki a szövetet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyedi gyerek könyvespolc. Könyvtároló a gyerekszobába.Mindkét végére készítsünk bujtatót. Ha a fa rudak átmérője 1,5 cm, akkor a bujtató legyen 2 cm-es.

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyedi gyerek könyvespolc. Könyvtároló a gyerekszobába.A fa rudakat én még pácolnám és lakkoznám, mielőtt a végleges helyére tennénk. Száradás után szereljük fel a tartókat és állítsuk össze a könyv tárolónkat. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyedi gyerek könyvespolc. Könyvtároló a gyerekszobába.

A könyveken kívül plüss figurákat is elhelyezhetünk bennük.

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyedi gyerek könyvespolc. Könyvtároló a gyerekszobába.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Domestic Imperfection

 

 

Kovács Helén

gyerekszoba designer

 
 
Share