autós gyerekszoba, autós gyerekágyKi nem szeret "száguldozni"? Kevés olyan férfi van, aki nem szeret vezetni, vagy ne álmodozott volna kisfiúként arról, hogy autóversenyző lesz. Gyerekként miből fabrikáltatok magatoknak versenyautót? Papírdobozból, almásládából?

Ma már jobb ötletek is vannak arra, hogyan alakítsunk ki autós gyerekszobákat. Vehetünk a boltban műanyagból készült autó formájú gyerekágyakat, de kimehetünk a bontóba és vehetünk olcsón autókat, amit szétszedve, átalakítva, kipuceválva gyerekágynak állíthatunk be a szobába. Emellett rendelhetünk a netről rendszámtáblákat, dísztárcsákat, ezek is  díszíthetik a gyerekszoba falait...és akkor még nem beszéltünk a gumiabroncsról, egy kiszuperált motorról...Csak a pénztárcánk és a szoba nagysága szabhat határt a kreatívitásunknak.

Ezt az összeállítást épp annyira ajánlom a "nagyfiúknak", mint a kicsiknek. 

autós gyerekszoba, autós gyerekágyAszfalt szürkeségét idéző falak mellett a piros vibrálóan él. A kopott olajos hordók, a régi rendszámtáblák a gyerekbútor ajtófrontjain, mind remek ötlet egy autós gyerekszoba kialakításához. Számtalan formájú és színű műanyag autós ágyat kapni már a piacon, de az önmagában még kevés, hogy egy igazán stílusos gyerekszobát alakítsunk ki. 

 

 

 

 

 

autós gyerekszoba, autós gyerekágyEz az autós gyerekszoba nekem nagyon üres. Egy-két bútordarabbal sokkal otthonosabbá lehetett volna tenni.

 

 

 

 

 

 

 

autós gyerekszoba, autós gyerekágyImádom! 1920-as 30-as éveket idézheti? 

 

 

 

 

 

 

 

 

autós gyerekszoba, autós gyerekágySzép, de egyáltalán nem hiszem, hogy kényelmes lehet ez az autós ágy egy gyereknek. Ez csak játékra akalmas nem pihentető, nyugodt alvásra.

 

 

 

 

 

 

 

autós gyerekszoba, autós gyerekágyKisfiúknak való autós gyerekszoba. Minden megvan benne. Kuckós, elbujós rész a házikó révén és a játékra, pihenésre alkalmas autós ágy is.

 

 

 

 

 

 

 

 

autós gyerekszoba, autós gyerekágyModern autós gyerekszoba színében és hangulatában is. A falmatricák és a bekeretezett képek árulkodnak a szoba tematikájáról.

 

 

 

 

 

 

 

 

autós gyerekszoba, autós gyerekágyEgy igazi régi idők farmer autója. Egy komplett autót sikerült a szobába bevinni és matrac segítségével ágyat varázsolni belőle a platón. A háttérben még egy régi benzinkutat is felfedezni. Ennek a szobának inkább múzeumi jellege van, mint gyerekszoba. Az ötlet ellenben KIVÁLÓ!

 

 

 

 

 

 

 

autós gyerekszoba, autós gyerekágyEgyszerű, letisztult autós gyerekszoba. A különböző dísztárcsák teszik egyedivé, illetve a falra felszerelt kijelző, ami a köröket és az időt jelzi ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

autós gyerekszoba, autós gyerekágyEz egy egyszerűen elkészíthető autós ágy. Kell egy fém rácsos keret, amit a falhoz erősítünk és elől a láncos felfüggesztés, ami stabillá teszi az ágyat. A gumiabroncsok inkább dizájn elemként vannak jelen, mint tartó funkciójukban. A szobába díszítő elemként itt is megjelennek a dísztárcsák. Az ágy fejtámájánál a falból kilógó autót én elhagynám, nem biztonságos. Tuti minden alkalommal a fejünk beverése.

 

 

 

 

 

autós gyerekszoba, autós gyerekágyÍme az autószerelő műhelye, vagy az annak készülő gyerkőc szobája. A rozsdás, megkopott falak, az "autóroncs", a szerszámok a falon, a dísztárcsák hűen visszaadják a műhely hangulatot. Több különlegessége van ennek az autós gyerekszobának. Az íróasztal, amelynek a falát szerszámokkal festettek meg, vagy a falnak támasztott kipufogócső, ami szintén kézzel lett felfestve, de az autószerelő műhely logója is felfestésre került. Autómotor, amiből dohányzóasztal lett, vagy az autós ágy, amely alatt fekszik a szerelő. A két kilógó láb, mókás.

 

 

autós gyerekszoba, autós gyerekágyKicsi kocsi újra száguld című filmre emlékeztek, ott volt az 53 számú bogár? Egy klasszikus színekben pompázó shell benzinkút, tankoló autó. A falakon megfestett környezet mélységet ad a szobának, ami önmagában sem kicsi. A falak szinte adták az ötletet, hogy az autós ágyat hogyan helyezzék el a térben.

 

 

 

 

 

 

autós gyerekszoba, autós gyerekágyAutómosóban. A távozó autónak csak a hátulját látni, amint elhagyja a mosó helyiséget. Remekül szolgál TV állványként. Nem biztos, hogy nekem egy autómosó belsejét jutna eszembe megtervezni, ha autós gyerekszobát, tiniszobát kérnének tőlem. Ezek után, tallonban fogom tatrani!

 

 

 

 

 

 

 

autós gyerekszoba, autós gyerekágyAz autómosó hatását sikerült életrekelteni. A csövek, az alumínium ülőke, a rozsdás hatásúra fújt ajtó, ablak, radiátor, mind-mind arra utal, hogy a legapróbb részletekre is odafigyeltek. A padlószőnyeg mintázata a nyers betonra emlékeztet. A szépen csillogó merci autós ágy is kívánatos.

 

 

 

 

 

 

 

autós gyerekszoba, autós gyerekágyEz számomra nem csak kreatív, de vicces is. A szénakazalban kikötött, "autóroncs" imitálása, nagyon vagány. Élethűen kivitelezett falfestés visszaadja a hatást. A gardrób egy fáskamrának álcázott ajtó mögött.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotók: pinterest.com

 

Kovács Helén

gyerekszoba designer

 

 
Amennyiben hasonló kialakítású gyerekszobát szeretnél, hívj! Tervezzük meg együtt és kivitelezzük! Kovács Helén +36 30 550 4766

Ha szeretnél ilyen, vagy ennél különlegesebb falfestést, azt itt rendeld meg tőlünk: gyerekszobafestés

De, ha csak kiegészítőkkel szeretnéd feldobbni, rendelj a webáruházunkból: Kiegészítők

 
 
 
 
Share