szafaris babaszoba, szafaris falfestésMunkánk során számtalan olyan babaszobát festünk, amelyeknek a szereplői "vadállatok". Vajon miért kedvelik a szülők a szafari, dzsungel témájú babaszobákat? Azért mert a szavanna és a dzsungel meleg színekben pompázik? A babák előbb kezdenek el állatok hangjait utánozni, mint beszélni? Sok animációs film témája az afrikai kontinens, vagy Dél-Amerika?

 
Lehet, hogy mindez együttvéve, de lássuk milyen megoldásokat látni a szafaris babaszobákra!
 
szafaris babaszoba, állatbőr mintás falakA föld színeiben pombpázó babaszoba, igen kellemes meleg hatást kelt. Még akkor is, hogy ha sok benne a sötétbarna. A festett fal, ami állatbőr mintázatú, megadja a szoba afrikai hangulatát. A kiegészítő textilek pasztell, lágy színei is erősítik ezt a benyomást. A fali képeken visszaköszön a fal és a textilek mintázata.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
szafaris babaszoba, állatbőr mintás falakItt szintén a szafaris hangulat idéződik fel. A fal zsiráf mintázatot kapott. A gyerektakaró és a forgó is afrikai állatokat idéz.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
szafaris babaszoba, állatbőr mintás falakA tapéta mintázata a zebra csíkozására valamint állatszőrre emlékeztet. A babaszoba alapszíne a homok, mind a falak, mind a parketta esetében. A fehér és zöld bútorok váltakozása, nagyon hangulatos és ad egy kis szafari "tábor" hangulatot. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
szafaris babaszoba, szafaris falfestésEbből a babaszobából is elmarad az intenzív, vibráló szín. Hagyományosan a pasztelesebb színeket használták, ugyanakkor a festett fal és képek a falon, a szavanna élővilágát idézik. A függönykarnisnál is ügyeltek arra, hogy a témához illő bambusznádból készüljön.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
szafaris babaszoba, szafaris falfestésFiúsan kék-fehér. Az erős kék szín és a zöld együtt nagyon vidám, a fehér pedig igen tágassá teszi optikailag a babaszobát. Emellett üde és friss, tiszta babaszoba.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
szafaris babaszoba, szafaris falfestésA drapp-barna-fehér hideg így együtt.  Egy meleg, vibráló színt érdemes lett volna bevinni a szobába, ha másképp nem is, akkor legalább a textilek mintázatában, színében. A sziluettes falfestés bárki számára könnyen elkészíthető és dekoratív egy babaszobában.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
szafaris babaszobaÍme egy modern afrikai babaszoba. Azt, hogy hol járunk a különleges fesmények teszik világossá számunkra. Itt már megjelennek a kiegészítőkben a vibráló, narancssárga, sárga, vörös színek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
szafaris babaszobaA lányosan szafaris babaszoba. Miért ne lehetne a rózsaszínt is becsempészni ebbe a témába? A zöld és a rózsaszín, amúgy is egy hálás párosítás. A faliképek árulkodnak a vadállatos témáról egy kis rózsaszín háttérbe foglalva. Nekem nagyon tetszik ez az összeállítás. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
szafaris babaszoba, szafaris falfestésA szafaris téma leegyszerűsítése ez a szoba. A sok kék, egy kicsit hideggé teszi. Ha már mindenáron fiúsabbra szerették volna venni a szobát, én egy kiwizöld és egy fűzöld párosítást javasoltam volna, amitől sokkal melegebb, barátságosabb babaszobát kaptak volna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotók: pinterest.com
 
 
Kovács Helén
gyerekszoba designer
 
 

Amennyiben hasonló szép babaszobát szeretnél, de úgy érzed nem elég jó hozzá az ízlésed, vedd fel velünk a kapcsolatot! Együtt megálmodjuk és kivitelezzük! Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ha szeretnél ilyen, vagy ennél különlegesebb falfestést, azt itt rendeld meg tőlünk: gyerekszobafestés

De, ha csak kiegészítőkkel szeretnéd feldobbni, rendelj a webáruházunkból: Kiegészítők

 
 
Share