kerti homokozó, homokozó ötletek kicsiknek, házilag elkészíthető homokozóTavasztól késő őszig  jó elfoglaltságot nyújt a gyerekeknek a homokozó. Számtalan olyan ötlet van, amelyet saját magunk is megvalósíthatunk a kertünkben. A legolcsóbban elkészíthető kerti játékeszköz egyértelműen a homokozó. 

Ma már a kereskedelmeben kapható különböző színű és formájú műanyag homokozók kedvező áron elérhetőek. Igaz ezek viszonylag kicsik, ahhoz, hogy a gyerekeken kívül anya vagy apa is kényelmesen elférjen ezekben játék közben. Éppen ezért érdemes házilag elkészíteni a homokozót.

 
...és, hogy miért fontos egy gyerek fejlődésében a homokozó? Mert jó hatással van a képzelőerőre, a kreativitásra. Anyagot biztosít különböző struktúrák építéséhez dömperrel, lapáttal, vödörrel. Amit felépítenek le is rombolhatják, lyukat áshatnak, betemethetnek dolgokat stb. Más szóval, a homok olyan közeg, amiben a gyerek a körülötte lévő világ kis darabjának felfedezését, felépítését, elpusztítását gyakorolhatja.
 
Olyan homokozó ötleteket mutatok, amelyek egyszerűen elkészíthetőek.
 
Ehhez a homokozóhoz semmi másra nincs szükségünk, mint egy kiszuperált teherabroncsra és festékre. Ha készen fvagyunk a festéssel, akkor töltsük fel homokkak és szúrjunk bele egy napernyőt, hogy azért árnyékot biztosítsunk a kicsiknek. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
kerti homokozó, homokozó ötletek kicsiknek, házilag elkészíthető homokozóEz egy "zöld" megoldás. A természetességet kedvelőknek ajánlom, akik szeretnék, ha a homokozó beleolvadna a környezetébe. Itt a homokozót körberakjuk virágosládákkal, majd futónövényt ültetünk bele. Azért próbáljunk meg olyan növényt beleültetni, amit kevésbé kedvelnek a rovarok. Vagyis ne futóbab kerüljön bele, ami különösen vonzza a szúnyogokat. Mert nem elég, ha csak árnyékol, de védelmet nyújtson a nap és a rovarok ellen is.  Ez a típusú homokozó nem csak kreatív, de szép színfoltja lehet a kertünknek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
kerti homokozó, homokozó ötletek kicsiknek, házilag elkészíthető homokozóMaradjunk még a teherabroncsnál. Az alapötlet ugyanaz, mint az előző homokozónál, annyi a különbség, hogy itt már komolyabb az „árnyékolástechnika”. E fölé egy indián tipi sátort építettek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
kerti homokozó, homokozó ötletek kicsiknek, házilag elkészíthető homokozóBe tudunk szerezni egy lyukas ladikot? Akkor foltozzuk be az oldalát, vagy alját, fessük le (de még azt sem muszáj), a közepébe szereljünk egy napernyőt vagy vitorlát, ami árnyékolásra is jó, de leginkább a szerepjátékok része lehet.  Nem csak homokozásra alkalmas, de hajós, kalózos játékokhoz is kiváló. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
kerti homokozó, homokozó ötletek kicsiknek, házilag elkészíthető homokozóSzintén egy hajós ötlet. Itt az árnyékolást nem fallal oldották meg, hanem vitorlavászonnal.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
kerti homokozó, homokozó ötletek kicsiknek, házilag elkészíthető homokozóA legáltalánosabban elterjedt alapanyag a homokozók építésénél a farönk. Ez a darab azért tetszik, mert gondoltak a homokozó lefedésére is. Használaton kívül érdemes letakarnunk, így az arra járó állatok nem fertőzik meg a homokot ürülékkel vagy vizeletükkel. Ugyanakkor a letakarás megóvja a homokot attól is, hogy eső után vizes legyen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
kerti homokozó, homokozó ötletek kicsiknek, házilag elkészíthető homokozóEhhez a homokozóhoz alumínium csőre van szükség. Különböző méretre vágva használhatjuk virágosládaként, vagy homokozót is készíthetünk belőle. Itt arra kell ügyelni, hogy az éles széleket gumiperemmel takarjuk. Milyen klasszul beleillik a kert struktúrájába és dizánjába.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
kerti homokozó, homokozó ötletek kicsiknek, házilag elkészíthető homokozóÓriási ötlet egy mobil homokozó. Odagurítjuk, ahol árnyék van, így folyamatosan biztosított a gyerekek számára a nap elleni védelem. Arra ügyeljünk, hogy legyen felszerelve egy fék is, mert különben balesetveszélyes lehet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotók: pinterest.com
 
 
Kovács Helén
gyerekszoba designer
 
 
 
 
Share