Szafaris babaszoba Hogyan készíts szafaris babaszobát?Hogyan vihetünk életet egy hófehér szobába? Mitől kap karaktert a babaszoba? Lássuk miként változtathatjuk át ezt a helyiséget, egy modern szafari hangulatú babaszobává! 

 
A teljes szobát nem szeretnénk átfesteni más színre. A fal alsó részén található díszcsík meghatározza, hogyan oldjuk meg a festést. Mivel nagyon nagy a belmagasság és csak a falak egyharmada lesz lefestve, így ki kell még egy falat választanunk, amit megfestünk. A szoba másik gyenge pontja, hogy keskeny, ezért szélesítenünk is kell. A két probléma orvosolására vizszintes csíkok festése a megoldás.  A csíkok, így szélesíteni fogják a teret és optikailag visszább vesznek a magasságból.
 
 
Szafaris babaszoba Hogyan készíts szafaris babaszobát?
 
Az alsó részt fessük meg sötétkékre. A felső részen mérjük ki a csíkok helyét, majd ragasszuk ki azokat Tesa segítségével. Fessük ki a csíkokat kék és zöld színnel. Ha ezzel készen vagyunk jöhetnek a dekorképek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szafaris babaszoba Hogyan készíts szafaris babaszobát?A különböző méretű vásznakat megfestjük zöld, kék színekre. Száradást követően az Internetről letölthető sablonok segítségével megrajzoljuk az állatok sziluettjeit. Ezeket ezüst színű akril festékkel megfestjük. Majd a hobby boltban vásárolt ezüst színű metálfóliát speciális ragasztó és ecset segítségével felvisszük a figurák felületére.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szafaris babaszoba Hogyan készíts szafaris babaszobát?A száradást követően a fölösleget távolítsuk el és tegyük félre, mert még felhasználhatjuk egy újabb kép készítéséhez. A kép hátterére ragasszunk csillag és pötty formájú flittereket. A legvégén egy matt akril lakkal fújjuk meg a felületet, hogy tartósabb legyen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szafaris babaszoba Hogyan készíts szafaris babaszobát?Rendezzük be a babaszobát és élvezzük a munkánk "gyümölcsét". 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotók: pinterest.com
 
 
Kovács Helén
gyerekszoba designer
 
 
 
Share