3D-s falfestés, 3D-s faldekoráció, 3D-s dekorációHa már elhatároztuk, hogy saját magunk készítünk falfestést a születendő babánk szobájába, akkor megbolondíthatjuk 3D-s dekorvirágokkal, levelekkel. Nem nehéz elkészíteni, néhány óra múlva gyönyörködhetünk a végeredményben.

 
Lépésről-lépésre nézzük, hogy tudjátok magatok elkészíten otthon, ezeket a 3D-s virágokat és faleveleket.
 
 
 
 
Ami szükséges hozzá:
  • színes kartonpapírok
  • ceruza
  • olló
  • kétoldalú ragasztószalag
  • ragasztó
  • vonalzó
  • sniccer
 
3D-s falfestés, 3D-s faldekoráció, 3D-s dekorációElső lépésként rajzoljuk fel a falra a fát, amelyre a virágokat szeretnénk majd elhelyezni. Nézzük meg, mennyire legyen ágas-bogas, hisz ezekre fognak felkerülni a virágok és a falevelek. Amíg nem tervezzük meg a fát, addig nem tudjuk hány darab virágra és levélre lesz szükségünk. 
 
A fa felrajzolásához nincs szükségünk sablonra, ez menni fog mindenkinek szabadkézzel is. 
 
Ha ezzel megvagyunk, akkor fessük meg a fánkat barna színre. Minimum két rétegre van szükség ahhoz, hogy tökéletesen fedjen és homogén legyen.  Amíg az szárad, addig el is készülünk a levelekkel, virágokkal.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3D-s falfestés, 3D-s faldekoráció, 3D-s dekorációNyomtasd ki a csatolt sablont. Vágd ki a virág és a levél darabjait, majd a színes kartonpapírokra helyezve rajzold körbe őket ceruzával. Ezzel kész vagy, akkor vágd ki a szükséges darabszámban. 
 
Előbb készítsük el a faleveleket 3 különböző méretben. Ha kivágtuk őket a megfelelő darabszámban, akkor a vonalzó segítségével adjunk neki egy kis dimenziót! A közepére helyezzük rá a vonalzót sniccerrel húzzunk egy vonalat. Ne erősen, mert akkor kettévágjuk a levelet! Éppen csak annyira nyomjuk rá, hogy könnyen félbe tudjuk hajtani. Ragasszunk a hátoldalára kétoldalas ragasztócsíkot és helyezzük fel az ágak végére tetszés szerint.
 
 
 
 
 
3D-s falfestés, 3D-s faldekoráció, 3D-s dekorációA virágok elkészítése, már egy kicsivel macerásabb, de a végeredmény kárpótolni fog bennünket a kitartásunkért. 
 
Két méretben van virágszirmunk. A nagyobb kerül alulra, ez kilenc darabból áll. Ezeket úgy ragasztjuk össze, hogy egy kicsit feddjék egymást. 
Majd jöhetnek a felső szírmok. Minden virághoz hat darab szükséges. Ezeket is úgy ragasszuk, hogy feddjék egymást a képen látható módon.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3D-s falfestés, 3D-s faldekoráció, 3D-s dekorációAz alsó és felső virágokat mielőtt még összeragasztanánk, a szirmokat finoman hajtsuk fölfelé. Majd az alsó és felső réteget ragasszuk össze. 
Ezután jön a piros és fekete kör felragasztása. Ezzel készen is van a virágunk. A hátoldalára még felragasztjuk a kétoldalas ragasztócsíkot és helyezhetjük is fel a falra. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3D-s falfestés, 3D-s faldekoráció, 3D-s dekorációMajd gyönyörködjünk a végeredményben és legyünk büszkék arra, hogy saját magunk készítettük el!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Forrás: naomileeman.com
 
 
Kovács Helén
gyerekszoba designer 
 
 
 
Share