Hajós bababútor. Hajós babaszoba.Itt a nyár, mindenki tengerpart mellé vágyik. Hazánkat ugyan nem övezik tengerek, még is örökzöld téma, ha gyerekszobáról vagy babaszobáról van szó. Szinte biztosak lehetünk benne, hogy a meleg színek, vagy akár a hagyományos kék-piros-fehér kombináció, a „karibtengeri hangulat", az egyedi gyerekbútorok vagy kiegészítők elnyerik a kicsik tetszését. Sokszor a vitorlás sportot űző apukák vetik fel az ötletet, hogy hajós szobát kellene készíteni a gyerekeknek.

Szálljunk fel a képzeletbeli vitorlásra és hatalmas földrajzi távolságokat megtéve hajózzunk mediterrán hangulatú gyerekszobákba. Ötleteket adunk arra, hogyan alakítsátok ki a gyerekszobát, úgy, hogy tengerparti hangulatot árasszon,  de praktikus is legyen. Sok játék, könyv és ruha van, amit el kell, hogy nyeljenek a bútorok. Természetesen a legfontosabb, hogy gyermekünk személyiségét figyelembe véve varázsoljunk neki különleges szobát, ahol jól érzi majd magát.
 

Hajós hangulatú gyerekszoba

 
Kalózos gyerekszoba. Hajóágy, hajós gyerekbútor.Szinte érezni a tenger illatát és a hűs szellőt ebben a fiú szobában. A festett falak, az egyedi bútorok kézzel festett mintázata, egyértelművé teszik, hogy hol is járunk. A padló fehér pácot kapott, mintegy a tengerpart fehér homokját idézve. A falfestés, a bútorok színezése mind-mind meleggé teszik ezt a kalózos gyerekszobát.  
 
Fotó: gyerekszobabutor.hu
 
 
 
 
 
 
 
Hajóágy, hajós gyerekszoba. Kalózos gyerekbútor.A kék-piros-fehér színkombinációnak köszönhetően az egész gyerekszoba üde, friss, olyan, mint egy kellemes hajókázás a nyílt tengeren. A szabálytalan formájú galéria nemcsak a játéknak ad teret, de alvóalkalmatosság is. Az árbócra felhúzott vitorla hirdeti ki a kapitány a szobában. A kék falak az égbolt kékjét idézik.
 
Fotó: gyerekszobabutor.hu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hajós bababútor, babaszoba

 
Hajós babaszoba, hajós bababútor. Kalózos babaágy.Már a baba születésekor is hátat fordíthatunk a hagyományos bútorozásnak. Ez a hajós babaágy kombinálva van szekrényekkel, amik jól elrejtik a babaruhákat, babaápolási cuccokat. Könnyen rendet lehet így tartani a babaszobában és nagy helyet sem foglalnak. Szabadon hagyva a szoba nagyrészét. Mennyivel kellemesebb egy hajós babaágyban a tengeren ringatózva békésen pihenni. A kormánykerék pedig jó szolgálatot tesz egy-egy peluscserénél.  
 
Fotó: gyerekszobabutor.hu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hajós bababútor, hajós babaágy. Hajós hangulatú babaszoba.Amennyiben a hagyományos sémánál maradnánk, minthogy a lányoknak rózsaszín, a fiúknak kék babaszoba jár, arra is találni példát. Itt a megszokott kék-fehér alapszínek dominálnak, azonban a színes kormánykerekek visznek vidámságot, plusz színeket a babaszobába. Igazán ízléses hajós bababútort sikerült megalkotniuk a tervezőknek. 
 
Fotó: gyerekszobabutor.hu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kuckós, elbujós hajóágy

 
Hajós gyerekágy. Kalózos kuckósított gyerekszoba.A modern Robinson ágya! A lakatlan szigetre vetődött hajó, ügyes barkácsolásnak köszönhetően házikóvá alakult. A falon lévő hatalmas térképen, pedig elveszett tengerészünk keresi a visszautat, már ha tudná, hogy hol van.
 
Fotó: pinterest.com
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hajós dekoráció

 
Hajós dekoráció a babaszoba falán.Amennyiben a meglévő bútorokat nem szeretnénk lecserélni, de még is hajós babaszobát szeretnénk, különböző anyagokat felhasználva könnyen dekorálhatjuk a babaszobát ízlésünk szerint. Vitorlavászon, fa, kötél egy kis kézügyesség és már is kész az árboc. 
 
Fotó: pinterest.com
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kovács Helén
gyerekszoba designer
 
 
 
 
 
 
 
Share