Konyha falfestés. Toszkán hangulatú falfestés az étkezőben.A gyerekszoba festéséről, díszítéséről olvasni folyton, amikor tőlünk fejlettebb országokban, már a lakás többi részét is díszítik ilyen módon. A festészetnek mindig is része volt az otthonok megszépítésében, hisz már az ősember is rajzolt a barlangja falára. Megörökítette a falakon a vadászatot, jósolt, tanácsot kért az istenektől, jó termésért esedezett, nyomot hagyott maga után.

 
 
 
Az ókori görögök és rómaiak már igazi művészei voltak a dekorációs falfestésnek. A palotáikban, templomaikban lévő páratlan műalkotások, ma a turisták millióit vonzzák minden évben.
 
Magyarországon a reneszánsz korban vált jelentőssé a falfestés. A főrangú paloták fali képeit mind olasz mesterek ihlették, a budavári és az esztergomi paloták falait is mind világi freskók díszítették. A falak dekorálása divatos volt a kevésbé jómódúaknál is. A parasztházak falait kívül és belül is díszítették. A pingálás virágkora az 1930-as évek végéig tartott, az 1960-as évekre az utolsó kézi pingálások is eltűntek.
 
Manapság újra kezd divatba jönni a dekorációs falfestés, első sorban a gyerekszoba díszítése. A lakás többi részébe inkább az egyszerűbb falmatricák, faltetoválások divatosabbak. De ezektől sokkal fantáziadúsabb alkotásokat, ötletekkel is találkozni. Lássuk, milyen módon lehet a konyhát, étkezőt megszépíteni.
 
Konyhai falfestés. Előkészítőpult megfestve.Modern konyhát is lehet díszíteni. Az előkészítőpult oldala nagy összefüggő felületet ad, amit sokszor nem tudunk hogyan tetszetőssé tenni. Itt sikerült természet közelivé tenni a konyha és az étkező közötti részt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mediterrán hangulatú falfestés az étkezőben.Egy mediterrán stílusú otthonhoz jól illik ez a falfestés.  Az étkezőnek biztos van olyan fala, ami üresen áll. Ez a festés nem csak lenyűgöző, hanem még a teret is optikailag megnöveli azzal, hogy ablakot nyitottak a tájra.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Festett konyhabútor és falfestés.A nagy kedvencem ez a konyha. Nem csak a konyhabútor formája ötletes, de a megfestése is profi. A konyhabútoron túl a falak is meg lettek festve. Felsejlik Verona házai mögött, más épületek részletei is. Ebben a konyhában, akár napi 24 órát is szívesen eltöltene az ember. Itt élvezet a főzés!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Festett konyhabútor és falfestés.Itt is a mediterrán hangulat „tombol”. Toszkána lankái, napraforgói. Ízléses festés, aprólékos kidolgozottság. Üde színfolt a nagy konyha egyhangú bútorai között. Tökéletesen elrejti a páraelszívót a szemek elől.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Megfestett konyhabútor. Zöldségek festve a konyhabútorra.Egyszerű, de ötletes konyha. A megfakult, elhasználódott ajtófrontokat újították fel ilyen módon. Az óriási zöldségek megmosolyogtatják az embert.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konyha falfestés.Mindig találni olyan falakat a lakásban, amivel nem tudunk mit kezdeni, vagy épp nem jó helyen vannak, nem tetszik nekünk. Ilyen esetekre tökéletes megoldás a dekorációs festés. Ecsettel bármit meg lehet valósítani, csak fantázia kell hozzá. Falakat dönthetünk le vele, behozhatjuk a természetet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konyha falfestés. Tenger alatti falfestés a konyhában.Ezt az unalmas konyhát, bútort a tenger alatti festés már is feldobja. Enélkül sápadt és színtelen lenne.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kézzel festett konyhabútorEz a megfestett konyhabútor Van Gogh képeire emlékeztet, a színek, az ecsethasználata…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Festett ajtó.Ha más felületed nincs, magát az ajtót is izgalmasabbá lehet tenni festéssel. Mennyire másabb már ennyitől is konyha hangulata. Az ajtó jelzi, hogy mi is bújik meg mögötte.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pop Art stílusú konyhabútor. Festett konyha bútor Pop Art stílusban.Pop Art stílusú konyhabútor. Nagyon szexi darab. Egy nagyvárosi szingli minimalista stílusú otthonának tökéletes darabja lehetne. Ezt nem csak festeni lehet, hanem akár fóliázni is az ajtófrontokat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotók: pinterest.com
 
Kovacs Helen
gyerekszoba designer
 
Share