kültéri játszósátorNyolc-kilenc évesen a társasházi lakásunk erkélyén építettem magamnak kuckót plédből, könyvekből. A pléd egyik végét könyvekkel súlyoztam le az ablakpárkányon, míg a másik végét a szárítókötélhez csipeszeztem. Nyáron sokszor tettem ezt, már amikor nem a kertünkben voltam kint. Megvédett a naptól és kedvemre bújhattam el olvasni, játszani.

Minden gyerek szeret elbújni, magában játszani, de nem minden szülő engedheti meg drága játszóházak megépíttetését. Így egyszerűbb megoldás saját magunk készíteni sátrat, amit a kertben bárhol felállíthatunk. Nézzük, milyen ötletek vannak erre az Interneten.

 

 

 

 

játszó sátor  kertbeEzt a fajta játszósátrat a legegyszerűbb elkészíteni. Itt nem a kivitelezés minőségén van a hangsúly. Szükségünk van hozzá egy hullahoppra, kötöző zsinegre és vikony, szellőző anyagra. No, meg egy fára, ahova fel tudjuk függeszteni.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rózsaszín játszósátor a gyerekeknekAz előző darab bolti minőségben, szebb kidolgozottságban.  Egy szülinapi party elengedhetetlen kelléke. A kislányok „megőrülnének” érte. Igazi herceg kisasszonyoknak érezhetik magukat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hippis játszósátor a mezőre, kertbe vagy akár a lakásbaLányosan hippis játszósátor. Az otthon talált maradék anyagokból készült. Szerkezetének köszönhetően mobilis. Könnyen mozgatható még a gyerekek számára sem jelenthet nehézséget.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Indián tipi sátor formájó játszósátorIndián tipi sátor. Remek színtere indiános szerepjátékoknak. Apukák újra élhetik gyerekkoruk Winnetous élményeit gyerekeikkel. Egy esti tábortűz mellet is jól megfér.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ez a játszósátrak csúcsa. Igazi party sátor. Többen is megpihenhetnek alatta, jól átszellőztethető. Erős napsütés esetén a függönyök behúzhatóak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotók: pinterest.com
 
 
Kovács Helén
gyerekszoba designer
 
 
 
Share