Kerti játszóházAlig vártam már, hogy jó idő és meleg legyen. Azt tartják, hogy aki nyári születésű, annak a kedvenc évszaka a nyár. Én magam ezt csak megerősíteni tudom. Nyári gyerekként lételemem a természet, valószínűleg az energiámat is a Napból veszem. Anyaként pedig „megváltás”, hogy ha a lakás négy falai közül „kicsaphatom” a gyerkőcöt a kertbe.
A család férfi tagjai ennek már kevésbé örülnek, mert ilyenkor kezdődik nekik a „rabszolgasors” mellettem. Ha kert, akkor hinta, homokozó, medence kell a gyereknek, amit természetesen ügyes kezű Apuka és Nagypapa műve kell, hogy legyen. A legújabb „őrültségem”, hogy építsünk játszóházat, mert az milyen jó… 
Ezen felbuzdulva gyűjtögettem ötleteket és akadtam olyanokra, amiket ilyen, vagy olyan oknál fogva szívesen látnék a kertünkben.
 
A rejtőzködők
 
Beach house stílusú kerti játszóház. Tengerparti, kerti házikó.
 
Ez a beach house hangulatú házikó egy medence partján jól mutatna, óriás díszfűvel körülvéve. Máris Hawaiin éreznénk magunkat. Nappal a gyerekek használnák, este mi szülők lazulnánk, kezünkben egy-egy koktéllal a teraszán. Néhány fáklya biztosítaná a romantikus hangulatot és máris meg lenne bocsátva azon őrült ötletem, hogy építsünk házikót. J Az életmentő úszóöv is jól jöhet még a medence mellett.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Erdei hangulatú kerti játszóház. Erdei házikó.
 
Diszkréten környezetébe olvadó fa házikót. Így képzelem el az erdő mélyén megbúvó, mesebéli hét törpe házát. Biztosak lehetünk benne, hogy itt csak kedves, barátságos házigazdák fogadnák az arra tévedőket. Kissé kelekótya tervezésű, de annál szebb kivitelezésű. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szomszédbosszantó :-D

Hajós, kalózos kerti játszóház

 
Melyik gyerek ne álmodozna arról, hogy Ő a híres kalóz, aki meghódítja, legyőzi, a tengerek retteget szellemeit! Ő az, aki megtalálja a Kincses sziget titkát! Itt, aztán belebújhatnak kalózok, sellők, Robinson Crusoe bőrébe. Eljátszhatnak tengeri csatákat, levezethetik az energiáikat, csak a szomszéd bírja dobhártyával! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hajótörött kerti játszóház. Hajós kerti házikó
 
Maradva a hajótörötteknél, a hajó maradványiból, a tengerparton talált alapanyagokból megépített otthon, hosszú távra berendezkedett lakókat sejtet. A tábla fennen hirdeti, kik is lakják ezt a helyet. A tetőtéri ablakban elhelyezett távcső arra figyelmeztet, hogy minden lépésünket valaki követi. VIGYÁZZ, HOGY MIT CSINÁLSZ!  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Barbie elköltözött!
 

Lányos kerti házikó gyerekeknek

 
A kedvesen lányos dizájn, elnyeri a Barbie rajongók, babázni imádó kislányok tetszését. Köré ültethetünk virágokat, vagy egy kis veteményes kertet, amit a gyerekek saját maguk gondozhatnak. Örömmel fogják figyelni a növények fejlődését és játékos formában tanulhatnak környezetükről.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kislányos kerti játszóház. Kerti házikó.

 
 
Ez az egyszerű vonalú házikót a lányos Apukák is el tudják készíteni „szemük fényének”. Ebbe egy felnőtt is kényelmesen felegyenesedhet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotók: pinterest.com
 
Kovács Helén
gyerekszoba designer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Share