Tegyük biztonságossá a gyerekszobátEz az a tényező, amire leginkább figyelnünk kell. Számos igen ügyes szerkezet van már forgalomban gyermekünk védelmének érdekében. Ahogy fejlődik gyermekünk egyre több huncutságra képes, amit ő egyáltalán nem tart veszélyesnek. 
 
Ezeket a helyzeteket igyekezzünk megelőzni.
 
 • Ne vegyünk éles szélű bútorokat, de ha már szert tettünk ilyenre, akkor vegyünk rá műanyag sarokvédőket. Sok fájdalmas ütéstől kímélhetjük meg gyermekünket, és magunkat is.
   
 • A kiságy rácsai ne legyenek túl messze egymástól, nehogy beszoruljon a baba feje. A pelenkázó megfelelően legyen rögzítve. 
   
 • Az ablakokat részesítsük kitüntetett figyelemben. Szereljünk fel kinyílászárókat, semmiféleképp ne legyen az ablak alatt asztal, szék és hasonló dolog, amire felmászhat.
   
 • A konnektorok megfelelő biztonságossá tétele érdekében, vásároljunk műanyagdugót. 
   
 • Olyan lámpákat helyezzünk a szobába, amik lehetőleg a falon vannak, és a vezetékük nem elérhető.  Legyen egy, a jó megvilágítást biztosító mennyezeti lámpa, egy, aminek nagyon halvány a fénye az éjszakai szoptatáshoz, esetleg legyen egy olyan is, ami mellett az esti mesét tudjuk olvasni. Fontos az is, hogy mellőzzük a meleg fényű izzókat, inkább hidegfényűeket vásároljunk, ezáltal megelőzhetjük a kíváncsi kezecskék égését.
   
 • A szobanövények elhelyezésénél vegyük figyelembe, hogy a gyermek ne tudja elérni. Se a földet, se a leveleket ne tudja megkóstolni. Ez az, amit nem is olyan egyszerű betartani, mivel egyre elterjedtebbek a padlóvázák, hatalmas cserepek. Ilyenkor a legegyszerűbb, ha folyton a sarkában vagyunk a csemeténknek, ami szinte kivitelezhetetlen. Ezért vásároljunk jó minőségű földet és a szervezetre ártalmatlan növényeket, ha még is falatozni támadna kedve, vagy nem voltunk elég gyorsak! :-)
   
 • Célszerű olyan bútorokat beszerezni, amiket a gyermek növekedésével át tudunk alakítani, megváltozott igényeinknek megfelelően. 

Pingálók

 
 
 
Share