gyerekszoba praktikus ötletekkel

Minden család azzal a problémával kűzd, hogy a rendelkezésre álló gyerekszobát, hogy tudja a legpraktikusabban kihasználni, tárolókkal beépíteni. Nos, itt van erre egy példa. Nem minden részletében jól átgondolt, de még is tetszetős gyerekszoba. Épp úgy lehet egy kislányé is, mint egy fiúé.

 

 

 

ház formájú gyerekágy

 

A szoba alapszíne a fehér-szürke-piros. A fehér a tisztaság, a rendezettség érzetét kelti és optikilag növeli is a teret.

Praktikus a ház formájú gyerekágy, ha akarod nyitott, ha akarod kuckós a textilek leengedésével. Egyszerű formavilág, amit a textilek, díszpárnák tesznek vonzóvá. A magasított fekvőfelület alá vendégágy is bekerült, gondolva a gyerekek társasági életére is. A szobában igyekeztek mindennek helyet találni.

Az ágy kétoldala tükörre néz. Nem igazán jöttem rá, hogy ennek mi értelme, így csak magadat tudod benne bámulni, de térnövelő hatása nincs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szürke gyerekszoba

 

Elsődleges szempont lehetett a gyerekszoba kialakításánál, hogy élhető és praktikus legyen. Minden talpalatnyi területet beépítettek. Igyekeztek a játékoknak helyet biztosítani és a dizájnt szem előtt tartani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tárolás a gyerekszobában

 

A szoba alsó részén 50cm magasan végigfutó dekorpanel, az ami pontosan behatárolja a szoba témáját. Városi hangulat épületekkel, járművekkel. Mindenütt kis autók, repülők, biciklik valamilyen formában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

polcrendszer

 

A polcok, dobozok, ruhaakasztók bőven biztosítanak helyet a játékoknak. A tükört lehetett volna jobb helyre is  tenni. Okosabb megoldás lett volna a középső polcrendszerrel felcserélni. Úgy optikailag mélységet adott volna a szobának az alap funkcióján túl.

 

 

 

 

 

 

autós gyerekszoba

 

Motorháztető elejének egy része, mint polctartó kiváló ötlet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

autós témájú gyerekszoba

A kedvenc bútordarabom, a szoba közepén elhelyezett több funkciós kis asztal. Az egyik oldaláról zárt fiókos, így kis iskolásoknak íróasztalként is használható, míg a másik oldalt papírtekercs tartó van, ami a rajzolásra ad lehetőséget, végül a teteje széthúzható / megnagyobbítható. 

Ezzel a szobával a legnagyobb bajom, hogy számomra túlzsúfoltnak hat. A sok nyitott tároló teszi azzá. Ha legalább néhány polcrendszer zártabb lenne, vagy több egységes doboz került volna fel a polcokra, rendezettebbnek hatna a szoba egésze.

 

 

Fotók: Divulgacao

 

 

 

Kovács Helén

gyerekszoba designer

 

Amennyiben hasonló kialakítású gyerekszobát, gyerekbútort szeretnél kérj árajánlatot rá tőlünk?Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

De, ha csak kiegészítőkkel szeretnéd feldobbni, rendelj a webáruházunkból: Kiegészítők

Share