kalózos gyerekszoba

Hollywood számtalanszor vitte filmvászonra a kalózos témát. Minden kornak meg volt a maga híres kalóza. Ezek a figurák a filmekben legtöbbször romantikus hősként jelentek meg, vagy a szerelmükért vagy a hazájukért küzdöttek a filmezés hajnalán.  Természetesen a valós életben a kalózok nem pozitív figurák voltak, hanem rablók, akiket a haszonszerzés irányított. Nem tértek jó útra, csábúltak el egy-egy kék szempárért. Még is vonzó a gyerekek számára ez a szerepkör, akinek szívesen bújnak a bőrébe. Megosztó személyiségek hol gonoszak, hol jók.

 

 

 

gyerekszoba falidekoráció, kalózos falfestés

 

Első lépésként a szoba falait kellett antikolni, hogy régi hajóstérkép hangulatát adja vissza. Az antikolást követően kerültek fel a szigetek, hajós útvonalak és egyéb hajós jelölések.

A hajós ablakot immitáló falidekoráció tovább erősíti a kalózos témát. Helyesek, barátságosak a megfestett kalóz figurák, épp gyerekszobába valóak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kalózos kiegészítők a gyerekszobában

 

Az íróasztal fölé felakasztott, koptatott feladat táblák jó ötletnek bizonyulnak. A napi teendők kerülnek fel rá. A kis fém vödröknek nem is annyira funkciójuk van, mint inkább dizájn elemek, amik hangsúlyossá teszik az ötletet. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kalózos hangulatot keltő textilek

 

A bútorok egyszerű formavilágúak, nem ezek határozzák meg a gyerekszoba témáját, hanem a falak és a textilek együttes jelenléte. A szoba fő színei a kék-piros-fehér. Magam is ezt a színkombinációt szeretem leginkább használni hajós témájú gyerekszobáknál, mert világossá teszik azt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hangulatos kalózos gyerekszoba

Összességében egy egyszerűen kialakítható gyerekszoba, ahol a kiegészítők teszik azzá a gyerekszobát ami.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotók: Divulgacao

 

Kovács Helén

gyerekszoba designer

 

Amennyiben hasonló kialakítású babaszobát, gyerekszobát szeretnél kérj falfestésre árajánlatot tőlünk? Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 
Share