Most mindenki figyelme Brazília felé irányul, hiszen most veszi kezdetét Rioban az Olimpia. Ennek apropóján mi is szétnézünk, milyen ötletes gyerekszobákat készítenek az ottani anyukák, lakberendezők. Elsőként Mariana babaszobáját mutatjuk be, amit édesanyja Carla tervezett meg és rendezett be. A szoba különlegessége, hogy nem a bababútorokon van a hangsúly, hanem a textileken. Nagyon szeretem az olyan szobákat, ahol úgyanazok a textilek köszönnek rám a kelengye darabjaiban és a dekorációban is. 

 

 

 

Carla a babaszoba fő szineinek a bézst választotta, a kiegészítők esetében pedig a piros, zöld,rózsaszín színeket. A  leggyakrabban visszaköszönő textil az apró piros, virágmintás anyag, ami megjelenik a kanapénál, babakelengyénél és még a pelenkázónál is.

Találni egyedi megoldást is, mint például a függönykarnist díszítő házikók.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a komód nem kifejezetten pelenkázó. A textilből készült pelenkázóbetét segítségével a funkciónak épp megfelel. A pelenkázó fölé került textilekből varrt tároló,  inkább dekoráció, hisz sok minden tárolására nem alkalmas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindenütt  jelen van azapró virágmintás textil. Ez adja az egész babaszoba vidékies báját.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Természetesen a forgó is illik a szoba stílusához, hangulatához...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a babakelengyéről nem is beszélve. Jó ha tudunk varrni, mert akkor a szoba minden darabját saját magunk tudjuk elkészíteni és ezzel könnyen összhangot varázsolhatunk a szobába. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha bababoltokban vásárolunk ott általában nincs meg minden ugyan abban a stílusban/az anyagból, amire szükségünk lehet egy szoba dekorálásához. Pedig mennyivel könnyebb lenne, ha ugyanott a függönyöket, díszpárnákat és zsebes tárolókat is megvehetnénk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Atelier Rastro de Tinta

 

Kovács Helén

gyerekszoba designer

 

Amennyiben hasonló kialakítású babaszobát, bababútort szeretnél kérj árajánlatot rá tőlünk?Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

De, ha csak kiegészítőkkel szeretnéd feldobbni, rendelj a webáruházunkból: Kiegészítők

Share