pink, babaszoba, lányos babaszobaMost igazán északra invitállak benneteket, ahol garantált a hó egész télen. Kanadáig megyünk el, hogy megnézzünk egy lányos babaszobát. A családba három fiú után érkezett a várvavárt kislány, így egyértelmű volt, hogy "nőies" babaszobát fognak neki kialakítani. Az anyuka természetesen a pink árnyalatait választotta fő színnek.

 

Mivel jelenleg bérelik az otthonukat, így nem volt arra lehetősége, hogy komolyabb változtatásokat végezzenek el a szobán. Az alapszín adott volt, illetve a falon lévő lyukak helyei is már megvoltak. Szerencsére a szürke jól prosperál a pinkkel. Néhány új darabra is szükség volt a szobába, így került megvásárlásra a fésülködőasztal és a kiságy. 

pink, babaszoba, lányos babaszoba

 

Honnan jött az inspiráció?

Az egyébként lakberendezőként dolgozó anyuka nagymamája rendszeresen készített rongyszőnyegeket a már fölöslegessé vált ruhákból. Ezeket imádta és el is határozta, hogy ő is fog ilyet készíteni, de hol ideje nem volt rá, hol megfelelő rongydarab hozzá.

Aztán több,mint egy éve, még mielőtt teherbeesett, meglátta ezeket a gyönyörű pink rongyszőnyegeket a kedvenc lakberendezési üzletében és meg kellett vennie. Ugyan sehova nem tudta felhasználni a jelenlegi otthonukba, de eltette "jobb időkre". Hónapokkal később meglepetésként jött a hír, hogy kislányunk lesz, így rögtön belevágott a babaszoba kialakításába és kiindulásiponttá váltak a szekrény aljában sorakozó rózsaszín rongyszőnyegek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pink, babaszoba, lányos babaszoba

 

Milyen stílusban van berendezve a babaszoba?

Azt hiszem mondhatjuk rá, hogy eklektikus. Az anyuka bevallása szerint, mint lakberendező sem szeret egy témánál, stílusnál leragadni. Szereti a különböző elemeket ötvözni, a régit az újjal, a vintaget a modernnel,..stb. Néha működik a dolog, néha nem, de addig nem tudjuk, amíg ki nem próbáljuk. Szereti a saját készítésű darabokat is,mert azok személyessé teszik a szobát. 

 

pink, babaszoba, lányos babaszoba

 

A fésülködő komód egy régi darab, ami most új funkciót kapott a lányos babaszobában. Nem csak szép darab, de a kicsi ruhadarabjait is elrejti.

 

 

 

 

 

 

 

 

pink, babaszoba, lányos babaszoba

 

Mi a kedvenc darab a szobában?

Minden szerethető ebben a szobában, de ha egy kedvencet kellene választani, akkor az a csillár. Annyira elegáns és szép. Nagyszerű fókuszpontja a szobának. A szem rögtön rászegeződik, ahogy belépnek. Szándékosan nincs más elem, ami fel lenne függesztve a mennyezetre, bár nagy volt a kísértés, hogy a kalitka is felkerüljön valahova, de akkor elvonná a figyelmet a csillárról.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pink, babaszoba, lányos babaszoba

 

Ezen kívül a képkeretek és a míves tükör még az, ami nagyon tetszik. A különböző képkeretek mozgalmassá teszik a szoba falát.

A fehér a pinkkel és szürkével mindig tökéletes döntés. Ebben az esetben nincs olyan, hogy túl rózsaszín.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: projectnursery.com

 

Kovács Helén

gyerekszoba designer

 
Share