karácsonyfa dísz, fenyőfadísz, karácsonyfa dísz készítés, fenyőfadísz készítés,Gondolnád, hogy forró ragasztóból, milyen egyszerűen lehet hópihéket varázsolni? Minden háztartásban van zsírpapír, egy kis mosószer és só. Itt az egyetlen nagyobb beruházás, az egy ragasztópisztoly megvásárlása, de ezt is könnyen beszerezhetjük egy webáruházból pár ezer forintért. Segítségével számtalan ünnepi dekorációt tudunk majd idővel készíteni. Megtérül az ára mindenképp! 

 

 

 

 

 

hópihe sablon - karácsonyfa dísz, fenyőfadísz, karácsonyfa dísz készítés, fenyőfadísz készítés,

 

Első lépésként a google segítségével számtalan formájú hópihéket tudunk letölteni sablonként. Ami tetszik nyomtassuk ki a megfelelő méretben. Vigyázzunk, hogy túl kicsi ne legyen a hópihénk, mert akkor a formája nem fog szépen kijönni, csak egy nagy ragasztó "paca" lesz belőle.

A kinyomtatott papírra tegyük rá a zsírpapírunkat, amit egy kis mosószeresvíbe mártogatott ecsettel húzzunk át. Így pontosabb lesz a sablonunk, mert a zsírpapír rátapad a nyomtatott  lapunkra és  könnyebb is lesz lehúzni róla a ragasztót. 

 

 

 

 

 

 

hópihe dísz - karácsonyfa dísz, fenyőfadísz, karácsonyfa dísz készítés, fenyőfadísz készítés,

 

 

Majd a ragasztópisztollyal kövessük a sablonunkat. Hagyjuk, hogy a ragasztó első rétege megszáradjon. Majd a hajlatokra még nyomjunk rá egy kis ragasztót, hogy ne könnyen törjön és 3D-sebb hatása legyen. Miután teljesen megszárad ez a réteg is, vegyük le a zsírpapírt róla. Ha ráragadt, akkor engedjünk rá hidegvízet és mossuk lea papírmaradékot.

 

 

 

 

 

 

karácsonyfa dísz, fenyőfadísz, karácsonyfa dísz készítés, fenyőfadísz készítés,

 

 

A kész hópihénk egyik oldalát ecseteljük át decoupage ragasztóval, majd szórjuk meg sóval, vagy csillámporral. Ha megszárad a másik oldalát is kenjük át ragasztóval és szórjuk meg. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

csillámporos hópihe - karácsonyfa dísz, fenyőfadísz, karácsonyfa dísz készítés, fenyőfadísz készítés,

 

Csillámporral beszórva így néz ki a hópihénk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hópihe - karácsonyfa dísz, fenyőfadísz, karácsonyfa dísz készítés, fenyőfadísz készítés,

 

Ragasszunk rá akasztót és készen is vagyunk vele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: bystephanielynn.com

 

Kovács Helen

gyerekszoba designer

 

 

 

Share