babaszoba, babaszoba berendezés, babaszoba dizájn, babaszoba falfestésEszetekbe jutna valaha a vérnarancs sárgát rózsaszínnel párosítani? Nem vagyok benne biztos. Azonban ez a szoba jó példa arra, hogy, ha megfelelő egyensúlyba tudjuk hozni a színeket, bármi megfér egymás mellett! Ennél a babaszobánál a két fő szín a szürke és vérnarancs. A kiegészítőknél használt rózsaszín egy-két helyen villan fel, de egyáltalán nem meghatározó.

 
 
 
Vérnarancs színű babaszoba - babaszoba, babaszoba berendezés, babaszoba dizájn, babaszoba falfestésA tetőtéri babaszoba falszíne szürke, ami manapság igen felkapott, divatos szín. Nem csak babszobáknál használják előszeretettel, de a lakás más helyiségeiben is. Egyre több szürke hálószobát, nappalit látni. A szürke egy semleges szín, ami jól párosítható bármilyen más, intenzív színnel. Mivel a bababútorok fehérek, mindenképp szükség volt valami erős, meleg színre. Így esett választás a nem mindennapi színre, a vérnarancs sárgára. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Egy kis rózsaszín a vérnarancs mellé? - babaszoba, babaszoba berendezés, babaszoba dizájn, babaszoba falfestés
 
A szürke egy sötétebb árnyalata a szőnyegen és a fotel huzatán visszatér, de a legtöbb kiegészítő, mint a függöny, tárolódobozok, ottomán mind-mind vérnarancs. A rózsaszín a pelenkázón, a játékok színeiben jelenik meg, ez tudatja velünk, hogy a szoba lakója egy kislány.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tükörrel optikai térnövelés - babaszoba, babaszoba berendezés, babaszoba dizájn, babaszoba falfestés
 
Hogy a szobának milyen hangulata van? Én egy őszi erdőre tippelnék. A tükör felett elhelyezett madaras matricák és a falra festett fa, őszi színekben pompázó levelei ezt sugallják.
A tükör nem csak díszítőelemként van jelen a szobában, hanem optikailag is növeli azt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komplett babaszoba képe - babaszoba, babaszoba berendezés, babaszoba dizájn, babaszoba falfestés
Látjátok, hogy egy kevés kis falfestés is milyen hangulatot tud a babaszobába varázsolni? Nem kell itt nagy dolgokra gondolni, saját kezűleg megfestett "apróságok" is elegendőek, és büszkén elmondhatjátok magatokról, hogy Ti csináltátok a szemefényeteknek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Névtábla a babaszobába - babaszoba, babaszoba berendezés, babaszoba dizájn, babaszoba falfestés
 
Az ágy fölött elhelyezett névtábla is házilag készült. Elsőként a narancs és rózsaszín keretet kell megfesteni a falon, majd a korábban fából, vagy MDF lapból kivágatott és megfestett betűket ragasszuk fel ragasztópisztollyal a falra, majd végül akasszuk fel a képkeretet.
 
 
 
 
 
 
 
babaszoba, babaszoba berendezés, babaszoba dizájn, babaszoba falfestés
 
A polcrendszeren a rózsaszín majmon kívül a többi játék is ebben a színben pompázik, még sem szúr szemet az embernek. Igaz az sem mindegy, hogy a rózsaszín melyik árnyalatát válasszuk. Egy pasztelesebb jobban megfér a narancssárga mellett, mint egy erősebb pink.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotók:  projectnursery.com
 
 
Kovács Helén
gyerekszoba designer
 
 
 

Amennyiben hasonló kialakítású babaszobát, bababútort szeretnél kérj árajánlatot rá tőlünk? Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ha szeretnél ilyen, vagy ennél különlegesebb falfestést, azt itt rendeld meg tőlünk: gyerekszobafestés

De, ha csak kiegészítőkkel szeretnéd feldobbni, rendelj a webáruházunkból: Kiegészítők

 
 
 
 
 
Share