advent, karácsony, adventi naptár wc papír rolnibólHitted volna, hogy mi mindenre fel lehet használni a wc papír rolnit? Készíthetsz belőle, tolltartót, játék kisautót, cukros dobozt, de álmomban sem gondoltam arra, hogy milyen jó ötlet adventi naptárhoz felhasználni. Még advent kezdetéig begyűjthetsz pár wc papír rolnit a környezetedből (barátok, családtagok), de mi már most megmutatjuk milyen adventi naptárt varázsolhatsz belőle.

 

 

 

 

 

 

advent, karácsony, adventi naptár kincsekkel tele

Úgy gondolod 25 darab wc rolni összegyűjtése esélytelen, akkor elkészítheted kartonpapírból is. Lássuk mi mindenre van szükségünk az adventi naptárunk elkészítéséhez.

  • wc papír rolni vagy néhány ív fehér kartonlap,
  • színes csomagoló papírok,
  • ragasztó,
  • ragasztópisztoly,
  • selyempapír,
  • kötöző zsineg,
  • selyemszalag. 

 

Ha van elegendő mennyiségű, szám szerint 25 darab wc papír rolnid, akkor könnyebb a helyzet, de ha nincs akkor készítened kell. Ebben az esetben Te határozod meg, hogy mekkorák legyenek a hengerek, amibe majd belekerülnek az apróságok. A kartonpapírból vágj ki 25 db 15x20 cm-es téglalapokat, ezeket ragaszd úgy össze, hogy egy hengert kapj. Ügyelj arra, hogy minden hengered egyforma legyen. A legegyszerűbb, hogy ha ceruza és vonalzó segítségével kiméred és berajzolod, hol fogod összeragasztani a téglalapodat, hogy hengert kapj belőle.

 

 

 

advent, karácsony, adventi naptár apróságokkal teleKész vagy a 25 darab hengerrel? Akkor selyem papírba csomagold be úgy őket, hogy a két végén túl lógjon a selyempapír körülbelül 5-5 cm-t. Szaloncukrokat fogunk készíteni belőlük. 

A szaloncukrod egyik végét kösd el egy zsineggel. Töltsd meg a hengereket apró ajándékokkal (csoki, cukorka, fenyő dísz,...stb.), tegyél bele szöveges üzeneteket (ma nézz meg egy téli mesét, ma készíts egy fenyőfadíszet, ....stb.), ha kész vagy mindegyikkel, akkor a szaloncukor másik végét is kösd el.

 

 

advent, karácsony, adventi naptár kibontott állapotában

Utolsó előtti előtti lépésként, hogy ezek a szaloncukrok, színesek és különbözőek legyenek, mintás csomagoló papírokból vágjunk ki 14x20 cm-es téglalapokat. Ezeket ragasszuk rá a hengerekre úgy, hogy fél-fél centiméterrel kisebbek legyenek az eredetinél.

 

 

 

 

 

 

advent, karácsony, adventi naptár elhelyezve a nappaliban

Miután ezzel végeztünk a hengereket szépen, sorba egymáshoz ragasztjuk ragasztópisztoly segítségével. Azért ragasztópisztolyt használunk, mert a hengereknek súlya van a bennük lévő "kincsektől" és a sima technokol ragasztó nem tartja meg ezt a súlyt. Végül egy selyemszalagból akasztót készítünk a naptárunknak (ezt is ragasztópisztollyal ragasztjuk fel.).

Legutolsó lépésként számítógépen számokat szerkesztünk 1-25-ig és kinyomtatjuk őket. Köralakban kivágjuk a számokat és felragasszuk a hengerekre sorban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó, ötlet: mindypitcher.blogspot.hu

 

Kovács Helén

gyerekszoba designer

 

 
Share