karácsonyi ajtódísz, karácsonyi dekoráció, adventi ajtódíszHamarosan itt a karácsony. Nem tudom ki hogy van vele, de nekem minden évben KELL valami új díszt vennem, vagy készítenem. Már az adventi időszak előtt eldöntöm, hogy milyen színű díszítés lesz az adott évben és ehhez megfelelően kezdem el begyűjteni, hobby vagy papírboltból a hozzávalókat vagy épp a természetből. 

Szívesen készítek ajtódíszt, adventi asztali dekorációt és fenyődíszeket. Ami a legfontosabb, hogy mindig időben kezdem elkészíteni ezeket, nem szeretem az utolsó pillanatra hagyni. 

Most elsőként az ajtódíszekre hozok ötleteket Nektek. Nem kell ügyes kezűnek lenni hozzá, egy-két kivétellel mind olyan, amit a gyerekek bevonásával együtt tudtok elkészíteni.

 

karácsonyi ajtódísz, karácsonyi dekoráció, adventi ajtódíszA mai ajtódíszhez a hozzávaló:

  • virágkötők által használt drót,
  • szigszalag,
  • különböző színű textil szalagok,
  • olló.

A drótot hajlítsuk meg és készítsünk belőle egy szabályos karikát. Ahol a drót végei találkoznak ott szigszalagozuk össze. Az így meglévő karikánkra kezdjünk el szalagokat "gyártani". Egy 25 cm átmérőjű koszorú már jól mutat egy bejárati ajtón, de természetesen ettől készíthetsz nagyobbat is.

 

 

 

karácsonyi ajtódísz, karácsonyi dekoráció, adventi ajtódíszElőször készítsünk el egy darab szalagot. Én egy 25 cm-est vágtam le, azt felkötöttem a drótra és megnéztem mennyi túllógás mutat még jól. Amikor már úgy gondoltam, hogy tökéletes lesz a szalag, levettem és azt használtam a többi "leszabásához". Körülbelül 36-40 darab szalagra lesz szükség egy ekkora koszorúhoz. A szalagokat váltakozva kötözzük fel, hogy minél színesebb legyen! 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: pinterest

 

Kovács Helén

gyerekszoba designer

 

 

 

 

 

Share