Halloween megünneplése egyre elterjedtebb hazánkban. Elsősorban ovis és általános iskolás gyerekeknek jó móka a tök faragása. Egyre több szülő ül le szívesen egy-egy mókásabb figura elkészítéséhez. Az elkövetkező napokban néhány ötletet mi is megmutatunk, ami könnyen és gyorsan elkészíthető. Nem csak tököt fogunk fúrni, faragni, hanem más anyagokat is felhasználunk.

Kisgyermekes anyukaként inkább a barátságosabb figurák állnak közelebb hozzám. Ha kis gyerek van a családban, akkor nem is biztos, hogy a rémísztő Halloween figurák azok, amikkel érdemes otthonunkat, kertünket díszíteni. Itt van egy pár kedves kormos cica, ami sütőtökből könnyen elkészíthető. Lássuk, hogyan?

1. Először is szerezzünk be a piacról különböző formájú tököket. A tökök formája fogja meghatározni, hogy álló vagy fekvő pozíciójú cicákat készítsünk.

2. Egy cica elkészítéséhez szükségünk van 5 db tökre (fej, test, tappancsok, farkinca)

3. A cica fejéhez szükséges tök belsejét vájjuk ki, majd vágjunk neki szemeket.

4. A tököket fújjuk le fekete spray-vel (szép fényesek lesznek tőle és gyorsan szárad). A festék barkácsáruházakban kapható.

5. Nemezből vágjunk 4 db fület. Kettő-kettőt ragasszunk össze, hogy jobb legyen a tartása.

6. Majd a tökön vágjunk lyukat a füleknek, hogy bele tudjuk ragasztani, vagy ha ezt túl macerásnak találjuk, akkor csak rögzítsük őket gombostűvel.

7. Hogy a testhez tudjuk rögzíteni a fejet, lábakat, farkincát szerezzünk be hurkapálcát, vagy vékony faágakat. A képen látható módon szúrjuk, vagy fúrjuk a tökbe a pálcákat és helyezzük arra a fejet. Ez meg fogja tartaní és bíztos, hogy nem fogja a cicus elveszíteni a fejét :-D

8. Természetesen a mécses sem hiányozhat a tök belsejéből.

9. Ha tovább akarjuk cifrázni, akkor bajuszként vékony szeníliadrótokat szúrjunk a tökbe és egy fekete gombot helyezzünk fel a cica orrának a helyére.

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: pinterest

 

Kovács Helén

gyerekszoba designer

Share